Egon Schrauwen

Wedstrijdverslag Houten MO13-1 - Vreeswijk MO13-1
Dit bericht is op geplaatst door: Romy Bosch

HOUTEN MO13-1    -      VREESWIJK MO13-1

Vandaag moesten we thuis tegen Vreeswijk een bekende tegenstander want in de beker werd er met 2-1 verloren.
Deze wedstrijd waren een groot aantal meiden onder de indruk van de grote meiden van Vreeswijk en werden er geen duels aan gegaan. Hierdoor kwamen we nauwelijks van onze eigen helft.
De hele week werd er door de trainers op gehamerd dat als de meiden  niet bang zouden zijn en de duels zouden aan gaan  er zeker kans zou zijn. Fiene en Maria waren geblesseerd en Veere was er ook niet bij dus hielden we twaalf speelsters over. En aangezien Lynn en Nine ook niet helemaal fit waren werd Eva er bij gehaald. We begonnen met Eline op doel , achterin Annemarijn , Sophie S ,  Robin en Manal , op het middenveld Lucia , Lynn en Eva en voorin Nine , Romy en Feline. Sophie K en Eloise begonnen in de wissel. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de meiden van Houten er goed kort op en gingen ze goed de duels aan.
Vreeswijk had licht het iniatief maar creerde  nauwelijks echte kansen. Toch kwam Vreeswijk op 0-1 door een afstandsschot waar Eline zich op verkeek en de bal  in het doel verdween. De meiden bleven goed voetballen en kregen ook een paar kleine kansen maar de ballen gingen net naast of er zat nog een verdedigster van Vreeswijk tussen.
Dus gingen we rusten met een 0-1 achterstand.
In de rust kregen de meiden de terechte complimenten en de opdracht om vooral zo door te gaan.
Na de rust waren het de meiden van Houten met een licht overwicht.
Vreeswijk speelde vaak de lange bal maar de  verdediging onder leiding van Sophie S stond steeds goed.
Halverwege de tweede helft een onderschepping van Sophie S die Nine goed diep weg stuurt.
Onze snelle Nine haalt vervolgens goed de achterlijn en geeft de bal goed voor op de mee gelopen Lucia die simpel binnen tikt 1-1.
Kort na dit doelpunt een zeer fraaie aanval van Houten en Lucia komt 1 op 1  met de keepster van Vreeswijk.
Helaas glijd Lucia weg op het moment van schieten waardoor de keepster de bal nog kan tegen houden.
Vreeswijk wordt steeds meer terug gedrongen maar Houten krijgt helaas geen echte kansen meer.
Dus blijft er een knap en zeker verdiend gelijkspel over.
Meiden als jullie elke week zo hard werken en de duels aangaan dan kunnen we het elke tegenstander lastig maken.

Twwe trotse trainers en leidster.