Frank Verleg

Wedstrijd-info: 10-12-2017

Wedstrijdverslag Houten 6 - Vreeswijk 3
Dit bericht is op geplaatst door: Marcel Delfgaauw

Vandaag mochten we aantreden voor onze derde competitie wedstrijd tegen mede koploper Vreeswijk. Op papier hadden we 14 man maar Florian kon toch niet spelen (rug) dus beleven er 13 over maar ook Yerke had een klein ongemak aan zijn voet, er was een bier fust op gevallen, maar gelukkig viel de blessure mee en kon hij gewoon spelen. Alleen was hij zijn kousen vergeten wat gelukkig opgelost kon worden door Han. Han bedankt. We wisten niet wat we konden verwachten van Vreeswijk maar we zouden gewoon ons eigen spel spelen en eerste even de kat uit de boom kijken. Vooraf aangegeven dat we vanuit een goede organisatie moeten gaan voetballen en geduld hebben want we creŽren altijd wel kansen We trapte af met Nick, TJ, Jules, Fabian, Luuk, Sander, Kevin, Arnoud, Elwin, Rutger en Jordy. Noel en Yerke begonnen op de bank. Het begin was aftasten maar we waren niet scherp genoeg bij een standaard situatie waardoor Vreeswijk al na 5 minuten ongehinderd raak kon koppen. Daarna ging het beter en kregen we meer en meer grip op de wedstrijd en konden wij kansen creŽren die we helaas niet konden verzilveren. Vreeswijk kreeg nauwelijks kansen en Nick keepte attent. Zo gingen we dus met een 0-1 achterstand rusten. Nogmaals aangegeven om goed georganiseerd te blijven spelen dan komt die goal vanzelf. Ook wij hadden een standaard situatie nodig om op gelijke hoogte te komen. Sander trapte een mooie corner die Yerke mooi via de grond kon binnenkoppen en stonden we verdiend op een 1-1 stand. We kregen meer en meer grip op de wedstrijd alleen hadden we het geluk niet aan onze zijde. Elwin liet de keeper na een mooie actie het nakijken maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. En dan gebeurt het onfortuinlijke, Vreeswijk kreeg een twijfelachtige penalty toegewezen maar Nick reageerde perfect en stopte de penalty (gerechtigheid), zo bleef het 1-1. We bleven aandringen want we wilde gaan voor de 3 punten wat overigens volkomen verdiend zou zijn. Na een prachtige voorzet van Yerke wist Elwin de keeper kansloos te laten echter de scheidsrechter had buitenspel gezien, terwijl dat absoluut niet het geval was en dus bleef het 1-1. Na een overtreding waren we even niet alert genoeg en Vreeswijk nam de bal snel en zo kwamen we op een 1-2 achterstand, wat totaal onverdiend was. De eerste competitie nederlaag was een feit maar wel een met een katterig gevoel. Er is verder niets aan de hand volgende week uit naar Voorwaarts en dan pakken we de draad weer op.