Maurice Dieleman

Lid-informatie
Naam: Cees Orij
Speelt in team: Vrijdag 7x7 45+
Leeftijd: 52     (jarig op: 16-02)
Lid sinds: 13-07-2009

Adres-informatie
Adresgegevens zijn alleen te zien door leden van de club
die zijn ingelogd op de website van SV-Houten.

Cees Orij zit in de volgende commissies:
CommissieFunctie
Toernooi commissieCoordinator oliebollentoernooi

Persoonlijke foto
Persoonlijke foto nog niet beschikbaar

Op welke positie speel je:
Jarenlang heb ik in het hart van de verdediging gespeeld. Tegenwoordig actief langs de lijn of als scheidsrechter centraal op het veld.

Wat is je favoriete club:
Mijn roots liggen in de kop van Noord-Holland; AZ dus.

Wie is je favoriete speler:
Ryan Thomas (PEC) vind ik een leuke speler. Mooie techniek, teamspeler, enthousiaste instelling en een toonbeeld van Fair play.

In welk stadion zou je eens willen spelen:
Anfield Road (Liverpool) en dan eigenlijk alleen om 45.000 mensen "You never walk alone" te horen zingen.

Wat zijn je sterke punten als voetballer:
Als speler had ik vaak al bedacht wat de volgende actie moest zijn. Ik had vroeger ook een trainer die dat er in geramd heeft; voor dat bal komt moet je al weten waar hij naar toe moet!

En waar kan je nog wel aan werken:
Trucjes lijken bij mij nergens op.

Wat voor hobby's heb je naast voetbal:
Ik ben 4 jaar internationaal vrachtwagenchauffeur geweest. Één week in het jaar doe ik een internationale rit. Dat is voor mij puur vakantie en lol. Daarnaast is architectuur een grote hobby van me.

Wat is je favoriete eten:
Hartige taart vind ik erg smakelijk; bijvoorbeeld spinazietaart, uientaart of brocollitaart.

Wat is je favoriete tv-programma:
Modern Family (uitgezonden op Netflix) vind ik fantastisch. Een goed gekozen cast en fantastische dialogen zorgen ervoor dat ik vaak hardop zit te lachen voor de buis.

Wat is je grootste wens op voetbal-gebied:
Zou het niet mooi zijn als Nederland niet als 2e of 3e eindigt, maar de finale wint en wereldkampioen wordt.

Wat is je grootste wens buiten het voetbal:
Gezond, gelukkig zijn en anderen gelukkig maken. Maar wie wil dat niet?

Mijn team is...
Dat is niet zo moeilijk. Douwe speelt in Delta Sen 11, Jitze in Houten O19-3 en Boris in Houten O17-5. Op alle mannen ben ik even trots en de prestaties van hun elftallen volg ik met grote belangstelling.

Tot slot nog het volgende over mij:
Enige jaren geleden ben ik teamleider geweest van mijn middelste zoon. Voor mijn activiteiten ben ik geinspireerd geraakt door de KNVB cursus coachen van jeugdvoetballers. Spelers kunnen heel goed zelf bedenken hoe ze moeten spelen. Door de juiste vragen te stellen kan je daarbij helpen en in sturen: hoe kan je zorgen dat je de bal kunt krijgen, wat kan je doen als je de bal verliest enzovoort. Door de positieve zaken te benadrukken (goede pass, goed gelopen, goed geholpen) zie je ze groeien en ontdekken wat hun eigen sterke punten zijn, maar ook de sterke punten van hun teamgenoten. Het mooie is dat je deze methode ook heel goed buiten de voetbalactiviteiten kunt gebruiken.